CV

CV - Anna Azcárate

Anställd vid TeaterAlliansen

Filmografi skådespelare i urval:

2018 JÄGARNA regi Jens Jonsson


2017 THE WIFE regi Björn Runge


2016 MIDNIGHT SUN regi Måns Mårlid och Björn Stein


2015 FEVER AT DAWN regi Péter Gárdos


2012 STUDIO SEX regi Agneta Fagerström


2012 HYPNOTISÖREN regi Lasse Hallström


2012 DEN RÖDA VARGEN regi Agneta Fagerström


2011 EN ENKEL TILL ANTIBES regi Richard Hobert


2009 ELKLAND manus och regi Per Hanefjord


2006 HÖÖK säsong 1, regi Simon Kaijser da Silva


2002 GRABBEN I GRAVEN BREDVID regi Kjell Sundvall




Faktaruta:


Född 1961


Talar flytande kastiliansk spanska


Längd: 167 cm


Ögonfärg: grön


Hårfärg: röd


Dialekter, norrbottensmål/Lulemål

sörmländska/Eskilstunamål


Körkort:B


Gillar att slåss


Sång



Regi i urval: teater/radio/opera


2018 DISSEKERING AV ETT SNÖFALL av Sara Stridsberg, Norrbottensteatern


2017 LÖWENSKÖLDSKA RINGEN - trilogin Uppsala Stadsteater   - TRAILER     


2016 JANE EYRE Malmö Stadsteater


2014 SARA SARA SARA av America Vera-Zavala, Västerbottensteatern  - INTERVJU


2014 DET HELIGA JOBBET av Victor Nyström för Radioteatern


2012 OVERKLIGHETEN av Angelica Alkberg Lule Stassteater


2011 TRO av Mathew Hurt i översättning av Margareta Gudmunsson Norrbottensteatern   - TRAILER


2011 MARIA DE BUENOS AIRES kompositör Ástor Piazzolla, librettist Horasio Ferrer Piteå Kammaropera


2010 FLIGHT 802 BAHGDAD av Anna Azcárate Radioteatern


2009 THE RISE AND FALL OF LITTLE VOICE Jim Cartwright Norrbottensteatern


2008 MAN SKA JU VARA TVÅ av Erik Norberg, Norrbottensteatern. Föreställningen valdes ut till Teaterbiennalen 2011 i Gävle


2007 JAG TALAR OM OSS av Anna Azcárate Radioteatern


2003 LODRÄT 4 av Anna Azcárate Norrbottensteatern, Riksteatern och Radioteatern


2003 FALLET SALLY BEAUCHAMP av Carl-Johan Vallgren Radioteatern och Norrbottensteatern





Filmregi:

2012 VÄGRA DÖ SLÖ manus Anna Azcárate fotograf Anders Bohman

Producent Swedish Lapland Production

2014 KARDA KATT manus Anna Azcárate fotograf Mattias Sjöstedt

Producent Salmonfox

Jag utbildades vid Skara Skolscen och på Statens Scenskola i Malmö 1979-81. Jag var bara 19 år när jag kom in och min praktik gjorde jag som Grusche i Den Kaukasiska Kritcirkeln på Norrbottensteatern i regi av Elisabeth Zillmer från DDR. Jag kände mig trygg på teatern och tänkte mig stanna några år. Det blev 35 år i Norrbotten varav 25 år som fast anställd på Norrbottensteatern.


Grusche, Sally Bowles, Ada von Stedten, Linda Loman är roller jag älskat att göra men av de 25 år jag var fast anställd har jag varit tjänstledig i över hälften av tiden.


Jag har varit programledare på SVT, prefekt på Teaterhögskolan, lärare på estetiska programmet, producerat, regisserat och modererat..

Copyright © A double A All Rights Reserved